24.10.09

Talvikkopohdintaa

Tosiaan, 20.10. on syntynyt talvikkopoikue, jota on suunniteltu kesästä lähtien ja parin epäonnisen yrityksen jälkeen poikaset ovat nyt muutaman päivän ikäisiä. Poikasia on kuitenkin vain kaksi ja sukupuolista ei ole vielä tietoa. Jos on naaraspoikasia, ne on jo varattu, mutta jos toinen tai molemmat ovat uroksia, saattaisi minulla olla kai hyväkin sauma saada poikanen. Naaraspoikasiahan on minulle turha "uhrata", koska en ole kasvattaja ja naaraat ovat kasvattajille arvokkaampia. Ja toisaalta en välttämättä haluaisikaan pientä naaraspoikasta.
Poikue on päätetty nimetä Star Wars-teeman mukaan! Olisipa hienoa, jos saisi helmiäisvärisen tai vaikka normaalinkin urospoikasen, jonka nimi olisi Count Dooku tai Obi-Wan Kenobi tai Han Solo tai Darth Vader tai tai tai... Mikä vain. Mieskään vanhana Star Wars-fanina ei voisi vastustaa!
*edit* Ei mies kuulemma fanita Star Warsia, vaan Star Trekiä, joka on kuulemma ihan eri asia. (pöh) Mutta talvikko kuin talvikko.

Mutta toisaalta kaksi poikasta on kaksi poikasta ja huonolla tuurilla (minun kannaltani) molemmat voivat olla naaraita. Veera heittikin mielenkiintoisen ehdotuksen: hänellä olisi ainakin yksi aikuinen safiirivärinen talvikkonaaras, jota ei hybridiepäilyjen takia käytetä jalostuksessa ja toisaalta se on yhden poikueen saanutkin. Se on siis kasvattajan näkökulmasta tarpeeton, vaikkakin lemmikkinä hyvin herttainen. Muistan tämän tytön kesältä, sain sitäkin pidellä käsissäni ja se on hyvin kiltti talvikko. Erona meidän unikeko-Katariinaan, se kuulemma heräilee jo kuuden jälkeen illalla puuhailemaan.

Nyt onkin siis vaikea valinta, kun poikasista ei tiedä ja toisaalta tämä talvikkotyttö olisi varmasti aivan loistava ensimmäiseksi talvikoksi. Totesin kuitenkin sen, että jos nyt otan tuon aikuisen naaraan, mutta poikueessa onkin pahimmassa tapauksessa helmiäisvärinen uros, jolla on huippu-nimi, niin minulla olisi pian kaksi talvikkoa... Niinpä aion odottaa siihen asti kunnes poikasten sukupuolet selviävät varmuudella ja päätän sitten, tuleeko meille Hilma vai pikku-ewokki.

Ei kommentteja: