11.4.10

Häkkimietintöjä

Eksyin muutamille saksalaisille hamsterisivuille, jossa todettiin muunmuassa sellaista, että syyrialaisen hamsterin häkin minimi-suosituskoko on 100*50 cm, kääpiöille jotain 80*40 cm. Jahah, tällä meillä päin syyrialaiselle suositellaan yleensä vähintään tuota 80*40 cm häkkiä, mutta Saksassa se kelpaa kääpiöille. Mutta yleisesti tiedetty tosiasiahan on se, että mitä isompi asumus, sen parempi.

No, minä tietenkin pidän aina silmät ja korvat auki siltä varalta, että jostain löytyisi Katariinalle vieläkin suurempi asumus, nythän sillä on 95*55-senttinen duna ja on tunnustettava, että varmasti se viihtyisi isommassakin. Hamstereille soveltuvia häkkejä ei kuitenkaan ole tarjolla tuon isompina, isommissa häkeissä ja dunissa on sitten jo senttiä suurempi pinnaväli, josta Katariina joko tulee läpi tai ainakin yrittää ja pahimmassa tapauksessa jää pinnojen väliin kiinni. Olisihan se komeata, jos Katariinalle voisi ostaa esimerkiksi tällaisen kolmikerroksisen häkin, mutta eihän siitä mitään tule. Tai ainakin häkki pitäisi kauttaaltaan verkottaa pienisilmäisemmällä metalliverkolla.

Mutta eihän häkki tai duna ole ainoa vaihtoehto, voihan hamsteri asustella myös terraariossa, jonka katto on verkotettu. Terroja ja akvaarioita löytyykin sitten ihan joka kokoa, isoimmat akvaariot olivat pari metriä pituudeltaan (hintaakin oli kyllä samassa suhteessa), mutta luulen että se olisi ehkä jo vähän liioittelua hamsterille... Huuto.netistäkin katselin ja silmiin osui jo yksi iso terra, joka on ollut käytössä gerbiileillä ja siinä tulisi mukana verkkokansikin valmiiksi.

Lasinen terraario olisi siinäkin suhteessa parempi, että sen pohjaan ei jäisi samanlaisia pissajälkiä pesusta huolimatta, mitä meidän muovidunan pohjassa on. Lisäksi siihen ei oikein voisi hampaitaan kokeilla. Haittapuolina lienee sitten paino, ison terran raahaaminen kerran kuukaudessa kylppäriin pestäväksi ei houkuttele pätkän vertaa. Mietiskelin kyllä, että mitenköhän paljon lasista terraa on tarvista pestä ylipäänsä, miten pitkälle pääsisi pelkällä tyhjennyksellä ja kostealla rätillä pyyhkimisellä?

Muuten, satuinpa surffailemaan samalla myös muutaman saksalaisen lemmikkitarvikekaupankin sivuja läpi. Niistä kyllä löytyisi vaikka minkälaisia häkkejä ja mikäli olin ymmärtävinäni oikein, myös isoja häkkejä löytyy hamstereille sopivalla kalterilla. Ja hinnat olivat paljon Suomen liikkeiden hintoja alhaisemmat. Saksasta saa jo metrisen häkin samalla hinnalla kuin Suomesta jonkun minidunan. Ikävä kyllä nämä katsomani nettikaupat toimittavat häkkejä vain Saksaan...

1 kommentti:

Veera kirjoitti...

Meillä asustavat hamsut terroissa, ja ihan hyvin niiden pito sujuu. Purujen vaihdon yhteydessä yleensä vaan pyyhkäisen kostealla rätillä ja siinä se. :)