22.4.10

Päivän painot

Punnitsin tänään molemmat hamsterit. Katariinan paino on tullut jouluisesta 204 grammasta alaspäin, itse asiassa aika huimastikin. Se painoi tänään vain 178 grammaa. Katariina ei ole ollut erityisen tiukalla dieetillä viime aikoina, mutta ei ole mitenkään ihmeellistä, että hamsterit vanhetessaan myös laihtuvat. Itse asiassa Katariina näyttääkin solakammalta, erityisesti sen lonkat erottuvat nyt selkeämmin kuin aikaisemmin ja siksi kiikutinkin sen puntarille.

Katariinasta on alkanut vähitellen tulla rauhallisempi, se ei enää jyrsi kaltereita samalla innolla kuin aikaisemmin eikä näin ollen ole enää pyytämässä pontevasti joka ilta ulkoilemaan. Itse asiassa viime aikoina se on ulkoillut komerossa vain suunnilleen joka toinen päivä joka päiväisen juoksentelun sijaan. Tosin nykyisin se kyllä vipeltää komerossa aktiivisemmin kuin aikaisemmin, sehän saattoi keskittyä pahvilaatikoiden jyrsimiseen suurimman osan siitä ajasta, mitä vaatekomerossa olimme sen kanssa. Nyt se ei enää juurikaan jyrsi mitään vaan viipottaa hyvin vikkelästi. Siinä mielessä ei siis uskoisi vanhuuden vielä iskeneen.

Ja toisaalta, eihän Katariina ole vasta kuin vuosi ja neljä kuukautta. Onhan sekin tietysti jo jonkinlainen ikä sekin, veteraaniluokkaan se kuuluisi näyttelyissä 28.4. lähtien, mutta kyllä minä nyt oletan, että Katariina pysyisi pirteänä ja pontevana ainakin puoleentoista vuoteen asti ja toivottavasti pidemmällekin.

Hilmakin joutui puntarille ensimmäistä kertaa (se on aina aiemmin nukkunut, kun olen kaivanut vaa'an kaapista) ja meidän tosi-pikkusintti painaa 53 grammaa. Se lienee ihan hyvä paino talvikolle, mutta niilläkin on kokovaihtelua niin paljon että pienikokoinen hamsteri voi olla reilusti liikalihava, jos se painaa tuon verran, mutta isokokoisempi on samanpainoisena ihan sopusuhtainen. Minusta Hilma ei ole suinkaan sieltä pienimmästä päästä talvikoita eikä se minusta näytä mitenkään turpealta, joten sovitaan, että 53 grammaa on sille ihan hyvä paino.

Ei kommentteja: