16.4.10

Talvikko ja haiseminen

Viime kesänä kun kuumeisesti pohdin talvikon hankintaa, mieleen juolahti myös kysymys siitä, mahtavatko talvikot haista enemmän kuin syyrialaiset. Syyrialainenhan on käytännössä hajuton otus, ainakin jos häkin siivous on kunnossa eikä naaraalla ole kiimapäivä.
Talvikoista sen sijaan liikkui erilaisia mielipiteitä hamsteriyhdistyksen foorumilla. Toisten mielestä se on ihan yhtä hajuton kuin syyrialainenkin, toisten mielestä talvikkourokset saattavat lievästi haista, toisten mielestä ennemminkin taas talvikkonaaraat ja joidenkin mielestä haiseminen on jopa yksilökohtaista. Missään ei kuitenkaan väitetty talvikon hajuhaittoja mitenkään suuriksi tai häiritseviksi, ja kun Satumetsän Niinakin totesi, ettei talvikko juuri haise, niin ajattelin ettei ainakaan hajun takia pitäisi jättää ottamatta talvikkoa.

Hajut, varsinkin pahat hajut ovat minulle toisinaan varsin hankalia sietää. Syy on migreenini, kohtauksen sattuessa hajuaistini käy ylikierroksilla ja pahat hajut pahentavat myös oloani. Ja vaikka saisin säryn nitistettyä lääkkeillä, hajut häiritsevät silti. Ymmärrettävää siis että haiseva lemmikki ei juuri houkuttele.

Hilma on osoittautunut likimain yhtä hajuttomaksi kaveriksi kuin Katariinakin. Sellainen aivan pieni ominaishaju Hilmalla tuntuu kuitenkin olevan, kuvailisin sitä ehkä sanalla "hiirimäinen", mutta se on todellakin hyvin, hyvin kevyt haju. Sen huomaa oikeastaan vain silloin kun pitää Hilmaa kädessään. Ainakaan siis asunnon hajusta ei voi kukaan sanoa, että meillä olisi ainoatakaan lemmikkiä.

1 kommentti:

Mirka kirjoitti...

Jeps, Anseriinalla sama tilanne. Korkeintaan hyvin pikkiriikkinen hamsun tuoksu, ennemminkin purut ja ruuat haisevat kuin itse hamsteri.