15.6.10

Hamsterit ja flunssa

Tässä omaa nenää niistäessäni noin tuhannetta kertaa viimeisen tunnin aikana ajattelin kirjoitella tännekin vähän ihmisen flunssasta ja hamstereista. Ihmisten flunssavirukset voivat ainakin joskus tarttua myös hamsteriin ja aiheuttaa samankaltaisia influenssaoireita: aivastelua, sierainvuotoa, kuumetta, vakavimmissa tapauksissa hengitysoireita ja korvatulehduksen. Hoitamaton influenssa voi johtaa keuhkotulehdukseen tai -kuumeeseen, joiden hoitoennuste on jo huonompi. Antibioottikuuri ei tehoa virustauteihin, mutta estää tulehdusten ja keuhkokuumeen syntyä. (lähde: Satumetsä)

Tämän takia meillä vältetään hamsterien käsittelyä flunssaisena. Useimmiten tilanne onkin niin, että vain toinen meistä on flunssassa kerrallaan ja hamsterien hoitovastuu onkin aina sillä terveellä osapuolella.
Eilen kuitenkin tilanne oli se, että minä olin alkavassa flunssassa ja mies jo vähän toipumisvaiheessa, mutta ei silti vielä terve. Hamsterien mökit piti silti siivota ja Loviisa halusi ulkoilemaan, kuten joka ilta muutenkin. Ei siinä sitten auta muu kuin pestä kädet mahdollisimman hyvin ja tehdä työt. Ja tietenkin toivoa, että moiset varotoimenpiteet riittäisivät siihen, etteivät mumsterit ainakaan meiltä saa mitään pöpöjä.

Ei kommentteja: