12.6.10

Jänskättää

Huomenna on sitten Loviisan SUURI päivä: sen ensimmäiset näyttelyt! Se osaa olla jo nätisti käsissä, kunhan se vain malttaisi pysytellä paikoillaan. Tai edes vähän rauhallisemmin. Se saattaa edelleen keksiä vaikka minkälaisia temppuloikkia päästäkseen karkuun.
Kasvukin on hyvällä mallilla, vaikka tuossa olikin pari hiljaisempaa päivää, paino pysyi samana tai ehkä putosikin gramman, pari. Eilen oli tullut taas 3 grammaa lisää ja tänään saattaa mennä jo 150 grammaa rikki. Siitä alkaa tulla ihan ison hamsterin kokoinen vähitellen. Viime viikonloppuna Littoisten juhlanäyttelyissä pääsin sylittelemään paria aikuista hamsteria ja muistin taas miten ihanan muhkeita ne ovatkaan! Se vähän pääsi jo unohtumaan, kun tässä on monta viikkoa katsellut vain tuota pikkuista sinttiä.
Se vähän jännittää, että mitä mieltä tuomari on Loviisan yleiskunnosta. Miehen mielestä se on vähän plösö, minusta se ei ole niinkään plösö vaan vaikka se onkin isonlainen eikä ainakaan laiha, niin silti se on suht napakan oloinen pakkaus. Tuota lihavuusastetta on vähän paha arvioida kun ei ole oikein mitään verrokkia ja muutenkaan ei ole paljon kokemusta tai näkemystä hamstereista.

Hilmakin lähtee mukaan ja luulen, että se saa olla vanhan rouvan viimeinen näyttely. Onhan se ikäisekseen pirteä ja hyvässä kunnossa, mutta ikä alkaa näkyä turkissa eikä se siitä ainakaan enää nuorru. Ja tiedetäänhän se jo muutenkin, että Hilma on ihan mahtilemmikki.

Vaan mitähän mahtaa Loviisa tuumia huomenna, kun kaivelen enemmän tai vähemmän väkisin kesken unien kuljetusboksiinsa? Boksit täytyy tänään laittaa kuntoon ja katsoa tuo laukkukin valmiiksi. Kahta boksia ei enää ihan kanna kainalossa, viime näyttelyreissut Hilman kanssa onkin mennyt ihan sillä, että minulla on vain pelkkä boksi kannossa.
Huomisaamuna on suht aikainen lähtö ja lisäksi lupasin olla rautatieasemalla vastassa paria Helsingistä tulevaa hamsteri-ihmistä, joiden kanssa sitten mennään yhdessä bussilla Ikuriin.

Ei kommentteja: