13.6.10

PiNan näyttelyt 13.6.

No niin, nyt on selvitty tyttöjen kanssa kotiin Ikurista. Päivä alkoi hieman kehnosti, koska aamulla Loviisa ei olisi mitenkään halunnut tulla pois pesämökistään ja kun viimein nostin mökin pois, se yritti purra minua. Myönnän kyllä, että olisin ansainnut sen, mutta eipä antanut varsin lupaavia ennusteita lemmikkiarviointia varten.
Itse ahkeroin aamupäivän marsujen sihteerinä. Marsuja oli mukana nelisenkymmentä kappaletta, mutta tuomari oli varsin nopea ja sai ne arvosteltua muutamassa tunnissa. Marsujen, kuten kanienkin arvostelu on helppoa sihteerin kannalta, koska ne pisteytetään ja pisteistä tuomari sitten katsoo parhaat, sihteeriä ei tarvita enää tulosten kirjaamisessa. Joskus hamsteripuolella vain olen ollut vähän pihalla noista palkinto-kaavakkeista sun muista.

Mutta sitten meidän hamstereihin. Loviisaa selkeästi jännitti uusi tilanne ja se näkyi arvostelutuloksissa:
Yleiskunto: erinomainen massa ja lihakset. Tiivis paketti. Kuolaa.
Turkki: tiheys ok, voisi olla palautuvampi
Korvat, silmät, hampaat: hampaat värjäytyneet (ei painomustetta boxiin)
Kynnet: ok
Käsiteltävyys: Jännittää, pyrkii pois kädeltä. Stressaantunut. Rutinoituu vanhetessaan.
Yleisvaikutelma: ei tänään parhaimmillaan ( = jännittää). Upea yleiskunto
Kokonaisarvosanaksi tuli erittäin hyvä miinus.

Erittäin kiva kuulla, että Loviisa on tuomarin mielestä mainiossa kunnossa. Ruokinta ja liikunta ovat siis edes jossain suhteessa keskenään. Käsittelyä täytyy harjoitella vielä paljon ennen seuraavia näyttelyitä. Loviisa oli koko päivän uneliaan ja kettuuntuneen näköinen niin että minun kävi sitä jo sääliksi kovasti ja tunnen itseni huonoksi omistajaksi, kun noin pientä kiusaan. Tiedänhän minä ettei hamsteri rikki mene satunnaisista näyttelypäivistä, mutta Loviisaa kyllä näytti ärsyttävän.
Loviisa muuten tuomittiin väriltään hunaja umboroukseksi. Olen ihan varma, että vielä vähän aikaa sitten sen pohjakarva oli tummanharmaa, mutta tänään se olikin ihan vaalea. Epäilin jo, että Loviisa on kiukusta kalvennut niin että aluskarvakin on vaalea tai sitten se on vaihtanut väriä saadakseen minut näyttämään täysidiootilta... Mutta kyllä se vain tänään on ihan selkeän vaalea. Hunaja umborous on ei-standardiväri, joten niihin luokkiin se sitten ulkomuotopuolella ilmoitetaan.

Hilma nappasi upeat arvostelut viimeisistä näyttelyistään. Arvostelu näyttää tältä:
Yleiskunto: lihaksikas, sopiva massa. Hyvä massa ikäisekseen
Turkki: ohut korvien takaa. Tiheys ok, saisi olla palautuvampi. Turkki kuivan oloinen
Korvat, silmät, hampaat: silmät suuret ja ulkonevat
Kynnet: hyvät, leikattu
Käsiteltävyys: pirteä ikäisekseen, eloisa ja aktiivinen. Kiltti ja mukava käsitellä.
Yleisvaikutelma: persoonallinen tyttö
Kokonaisarvosana erittäin hyvä plus. Kotiin oli siis tuomisina kaksi erittäin hyvää lemmikkihamsteria!

Hilma ei sijoittunut, mutta sai kunniamaininnan. Voi sanoa ihan hyvällä syyllä, että Hilma lopettaa huipulta, todella positiivinen tuo arvostelu. Turkki on vähän sellainen mitä se on, en tiedä voiko sille mitään oikeastaan tehdä kun kyse on melkein puolitoistavuotiaasta talvikosta. Jossain kai iän täytyy näkyä ja kun kerran ei vauhti ole hiljentynyt, niin turkissa sitten.

Oli kaikkinensa mukava päivä, kiva nähdä taas kerran näitä hamsteriporukoita ja juoruta sydämensä kyllyydestä hamstereista ja vähän muustakin. Tietysti pääsi myös näkemään mahtavia hamstereita.

6 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Olen tässä jonkin aikaa tätä blogia seuraillut ja tämähän on todella mukava! Tulen seurailemaan vastakin :)

Mirka kirjoitti...

Onnea hienoille hamsuille!

Itsekin harkitsin vielä eilisiltaan saakka, tulisinko Anseriinan kanssa näyttelyyn, mutta vähän epäilytti tuo näyttelyaika (klo 10 - 17), joten emme sitten tulleet. Osaatko sanoa, pitääkö noissa näyttelyissä olla aivan alusta loppuun saakka, vai voiko paikalta lähteä jo aikaisemmin? Seitsemän tunnin näyttelyreissu pikkuisen kanssa voisi olla vähän liian rankka sekä hamsulle että minulle. :)

Sirpa kirjoitti...

Se lähtöaika riippuu siitä, haluaako jäädä palkintojen jakoon vai ei. Harvemmin tuloksia kuitenkaan julkistetaan kovin tarkkaan edes yksityisesti kellekään etukäteen, mutta toisaalta voi vähän vertailla oman hamsterin saamia arvioita muihin ja miettiä, että onko oman hamsterin arvosanalla saumaa palkinnoille. Jos ei, niin sitten voi varmasti lähteä ennemminkin pois, mutta jos taas näyttää siltä, että saattaisi jotain tullakin, niin kannattaa kyllä jäädä palkintojen jakoon. Tänäänkin se näyttely kesti hamstereiden kohdalla kyllä melko lailla sinne viiteen asti. Tietysti voi pyytää jotakuta tuttua ottamaan omat palkinnot ja toimittamaan ne sitten oikeaan osoitteeseen, jos ei itse jostain syystä pysty jäämään paikan päälle.
Joka tapauksessa nuo näyttelyt käyvät kyllä enemmän omistajan hermoille kuin hamstereiden, luulisin ainakin. Nehän nukkuvat pääsääntöisesti bokseissaan ja suurimman osan ajasta ne saavat olla rauhassa. Se tuomarointi ja mahdolliset uudelleen katsomiset ja BIS-kehät ovat muutamien minuuttien pituisia juttuja. Tietysti ne varmasti ensin mellastavat ihmeissään kuljetusboksissa, mutta meidänkin turboilijat molemmat rauhoittuivat nukkumaan nätisti jossain vaiheessa. Tänään vielä oli sekin hyvä puoli ettei ollut kuuma edes, niin hamstereiden jaksamisessa tuskin oli ongelmia.
Sen takia minäkin noita sihteerinhommia yritän haalia itselleni, ettei tarvitse nyhjätä tyhjän panttina koko päivää. Niin ja saa oman tuolin ja ruokaa :) Oma retkituoli tms. on ihan hyvä varuste useimmissa näyttelyissä noin muuten, mutta mikään ei estä käymästä itse jossain tuulettumassa siinä päivän aikana, ei omistajia siellä välttämättä tarvita mihinkään, assistentit hoitavat boksit tuomarille ja takaisin.
Tervetuloa vain rohkeasti mukaan seuraavan kerran! PiNa järjestänee seuraavat näyttelyt elokuun lopulla (ei vielä varma tieto) ja 29.8. on SHY:n viralliset näyttelyt (sekä lemmikki- että ulkomuotoluokat) Hyvinkäällä.

Mirka kirjoitti...

Sirpa, kiitos paljon vinkeistä! Täytyy varmaan sitten elokuussa tulla kokeilemaan, riittääkö oma ja hamsun turnajaiskestävyys. Hyvä tietää, että paikalta voi poiketa muualle vaikka lounaalle välillä.

Miten muuten hamsujen juomapuoli toimii, kun kuljetusboksiin ei oikein saa juomapulloa kiinnitettyä. Kantsiiko antaa jotain tuoreruokaa boksiin mukaan, josta hamsu saa tarvittaessa myös nestettä?

Sirpa kirjoitti...

Juu, hamstereilla pitäisi olla aina mukana kasviksia (ei kurkkua, tomaattia tai salaattia, ovat lievästi diureettisia eli nestettä poistavia). Osa porukasta liottaa kasvikset vielä vedessä edellisen yön. Itse laitan aamulla boksiin mukaan muutaman palan jotakin tuoreruokaa ja otan mukaan muovipussin, jossa on lisää kasviksia ja ripsottelen pussiin vähäsen vettäkin, että ovat varmasti kosteita. Vesipullon virittäminen boksiin ei tosiaan onnistu ja kaikki vesikuppiviritelmät ovat tuhoon tuomittuja, kaatuvat matkalla. Jos oikein kuuma näyttää näyttelypäivästä tulevan, varaan omaan laukkuuni mukaan pullollisen vettä ja otan mukaan pienen hamsterin juomapullon, jota voin täyttää sitten ja tarjoilla hamsterille pitkin päivää. En ole tätä konstia kyllä koskaan tarvinnut vielä.
Hamsteriyhdistyksen sivuilta löytyy tietoa näyttelyistä ja vinkkejä valmistautumiseen.

Mirka kirjoitti...

Kiitos vielä hyvistä vinkeistä! En jotenkin koskaan muista käydä hamsteriyhdistyksen sivuilla, en oikein tiedä miksi. Täytyy käydä taas kurkkaamassa. :)