19.6.10

Pringles-putki ja Loviisan paino

Hamsterit tunnetusti rakastavat putkia ja tunneleita, missä vipeltää. Jos putkilo on vielä jyrsittävä, mikäs sen parempi! Mutta mistä saisi syyrialaiselle sopivia pahviputkia, kun vessa- ja talouspaperirullat ovat vähän liian ahtaita eikä omistaja satu olemaan töissä kangaskaupassa tai muussa sellaisessa paikassa, johon tulisi tavaraa rullissa ja mistä saisi niitä pahviputkia pihistettyä itselleen? Ja sitä paitsi ainakin huhujen mukaan jotkin tamperelaiset kangaskaupat pyytävät pahviputkistaan jo pientä hintaa, kai niitä on sen verran kyselty eri tarkoituksiin, että ovat katsoneet sen olevan jonkinlainen bisnes.

Itse olen harmitellut aina Pringles-purkkeja, jotka olisivat sopivankokoisia, mutta typerästi alumiinifoliolla sisustettuja. Kunnes viime hamsterinäyttelyissä joku kokeneempi hamsteri-ihminen antoi vinkin: sen alumiinifolion saa revittyä pois! Ja ei kun tuumasta toimeen...

Ensin Pringles-purkista leikataan pohja pois. Ainakaan minulla ei tuo leikkuujälki ole mitenkään siistiä, mutta onneksi Loviisa ei valita ja siitä hapsottaa sopivasti tuota alumiinifoliotakin, mistä saa kiinni.


Näin se folio lähtee repeytymään pahviputkilon pinnasta. Tarkista että varmasti kaikki alumiini lähtee, ettei ylä- tai alapäähän jää mihinkään folionpalasia kiinni.


Ja tadaa, tässä on valmis, syyrialaiskokoinen pahviputkilo!

Otsikon toinen asia eli Loviisan paino aiheuttaa päänvaivaa. Jo ennen viime sunnuntain näyttelyä Loviisan paino nousi 150 grammaan. Näyttelypäivä oli sen verran aktiivinen, että sinä iltana paino oli pudonnut muutaman gramman. Sen jälkeen paino nousi nätisti pari päivää, kunnes se pysähtyi päiväksi kohdalleen ja putosi sitten pari grammaa. Eilen Loviisalle (ja Hilmalle myös, vähän pienemmässä mittakaavassa kylläkin) tarjoiltiinkin jos jonkinlaista herkkua.
Ja se näkyi tänään! Paino oli pompsahtanut 160 grammaan, lisäystä eilisestä siis 9 grammaa! Tosin edelleen noissa mittauksissa on virhemarginaalia, jos Loviisa nojaa paljonkin etutassuilla punnitusämpärin reunaan, vaaka näyttää pienempää lukemaa. Siksi se täytyisikin pitää punnituksen ajan eli edes muutaman sekunnin siellä ämpärin pohjalla suunnilleen paikoillaan. Mikä tietysti on helpommin sanottu kuin tehty... Kuitenkin piirtelin tuossa käyrää tuosta Loviisan painosta ja eipä tuo tämän päivän pompsahdus siinä käyrällä näy oikein minkäänlaisena, trendi on varsin tasaisesti ylöspäin. Loviisa onkin muuten melkein tuplannut painonsa siitä, mitä se oli kun se tuli meille vajaa 6 viikkoa sitten. Silloinhan se painoi 82 grammaa, nyt jo siis 160.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Pitääpäs tehdä meidän hamsulle tuollainen pringles purkki putki :)kiitos vinkistä :)

Sirpa kirjoitti...

Ei kestä kiitellä, sillä kunnia kuuluu noille kokeneemmille hamsterinomistajille. En nyt juuri muista kuka tämän vinkin varsinaisesti antoi Ikurin näyttelyissä, mutta hyvä vinkki se on joka tapauksessa. Loviisa ainakin tykkää putkista!