31.5.10

Hamsterinäyttelyt 13.6.!

Lähetin juuri ilmoittautumiseni PiNan järjestämiin näyttelyihin 13.6. Siellä on lemmikkiluokat hamstereille ja vaikka tuomaria ei olekaan vielä ilmoitettu, ajattelin että kaiketi nuo molemmat tytöt voi sinne viedä esitteille. Loviisa on tuolloin 2 kuukautta ja 8 päivää, eli nipin napin näyttelyikäinen (raja on 2kk) ja tuo näyttely saa toimia Loviisan debyyttinä. Katsotaan sitten, miten se pikku elohopeaneiti käyttäytyy.

Loviisan väristä on muuten juteltu SHY:n foorumilla ja se ei lienekään vn cinnamon umborous kuten alunperin arveltiin vaan todennäköisesti cinnamon valkokirjokilpikonna, käsittääkseni joko umborousilla tai ilman. Kilpikonnan keltaisia laikkuja ei turkissa kyllä näy, mutta tuo perusväri on niin lähellä keltaista, että vaikea niitä olisi erottaakaan sieltä.
Hunaja umboroustakin ehdotettiin väriksi ja geneettisesti se olisi kai sopinutkin, mutta pohjakarvan sinertävä väri paljasti, ettei se ole hunaja. Hunajan pohjakarva olisi vaalea, kun taas cinnamonilla se on sinertävä, sellainen teräksenharmaa. Ongelmana tässä on kuitenkin se, että käsittääkseni cinnamon vkkk menee näyttelyissä standardi-luokkaan, mutta cinnamon vkkk umborous on ei-standardiväri. Jos Loviisaa nyt ylipäänsä tullaan näyttelyttämään yhtään enempää, niin tuo väri pitäisi kyllä selvittää, että tietää edes mihin luokkaan se menee. Lemmikkinäyttelyissä ei värillä ole väliä.

Ei kommentteja: