21.5.10

PiNan lemmikkinäyttelyt 13.6. Tampereella

Pirkanmaan Nakertajat järjestävät 13.6. jyrsijänäyttelyn (lemmikkiluokat) Tampereella, Ikurin Virelässä (Tuohikorventie 27-29) eli samassa paikassa kuin ensi sunnuntainkin näyttelyt.
Hamstereiden tuomarista ei ole vielä tietoa, mutta jos se on SHY:n virallinen tuomari, niin luultavasti lähden tuonne. Loviisa olisi silloin jo yli kaksikuinen ja siis osallistumiskelpoinen. Tuo lemmikkiluokka voisi siis toimia neidin näyttelydebyyttinä, jos muuten tuntuu siltä, että se kannattaisi ottaa mukaan. Hilmasta saan arvion nyt sunnuntaina ja sen jälkeen katson, onko mitään järkeä viedä sitä esitteille toistamiseen.

Tuon ensi sunnuntain näyttelyn eläinmäärät julkistettiin. Syyrialaisia on 25 kappaletta ja kääpiöitä vain 8. Tosin tuomarina toimii yksi Tampereen alueen suurimmista kääpiökasvattajista ja luonnollisesti hän ei voi tuoda näyttelyyn omia hamstereitaan. Muistissa on vielä hyvin PetExpon satapäinen osallistujamäärä, joten tällaiset pikkunäyttelyt saadaan pidettyä varmasti varsin nopeasti.
Tällä kertaa hamsterituomarilla on jo valmiiksi sihteeri ja assistentti, mutta muilla lajeilla (kanit, chinchillat, hiiret, rotat, ilmeisesti myös gerbiilit) on kuulemma heikommin saatavilla assistentteja ja ehkä sihteereitäkin. Ilmoittauduin jo vapaaehtoiseksi sihteeriksi muille paitsi kaneille. Kaneja on näet ilmoitettu näyttelyyn toista sataa ja kiitos, mutta en minä sellaista ala sihteeröimään, kun ei kerran ole pakko. Kanien assistentti myös kantaa eläimet itse tuomarin pöydälle ja takaisin ja sitäkään minä en ala tehdä. En ole ikinä koskenut kaneihin, joten voisi olla vähän harjoittelua se homma... Muilla jyrsijöillä assarointi toimii kaiketi samalla tavalla kuin hamstereillakin.

Ei kommentteja: