11.5.10

Loviisan kuulumisia

Sisustin eilen pikkudunaan hamsterinkesytysaitauksen eli vähän purua pohjalle ja yksi mökki suojaksi. Sain vielä napattua Loviisan kiikkiin pahviputkeen, jonka avulla siirsin sen turvallisesti tähän uuteen ympäristöön. Loviisa tutkiskeli ahkerasti uutta paikkaa ja ajatus on yleensä ihan sama kuin Katariinallakin: "Pääsisköhän täältä jostain karkuun?".
Aluksi Loviisa hieman ujosteli dunassa roikkuvaa kättä, mutta vähitellen se rohkaistui ensin nuuskimaan ohimennessään, sitten ottamaan kädestä vähän tukea kiivetessään mökin katolle ja lopulta se lähti kiipeämään miehen kättä pitkin ylös vapauteen. Valitettavasti ne yritykset tyrmättiin hellästi mutta päättäväisesti ja pikkusintti joutui takaisin alas miettimään uusia pakosuunnitelmia. Loviisa vaikuttaa varsin rohkealta pieneltä hamsterilta, mutta toisaalta mekin kyllä käsittelemme sitä kuin kukkaa kämmenellä, ettei pieni vain pelästyisi.

Loviisan ensimmäiset ateriat uudessa kodissa ovat koostuneet porkkana-perunamössöstä ja sen ohessa se on saanut myös tuoreita kasviksia. Eilen kasvismössöön oli sekoitettu hieman kermaviiliä, joka kelpasi nähtävästi hyvin. Tänään vuorossa on kaura-riisipuuroa, jota äsken tuossa juuri keittelin. Hilma-parkakin joutuu katselemaan puuroa kupissaan, vaikka viimeksi se ei kelvannut lainkaan. Punnitsin Loviisan eilen ja meillä on 82-grammainen pieni hamsterityttö.


Loviisa eilen pikkudunassa. Ja se on oikeasti punasilmäinen, "paholaishamsteri". Silmät tummuvat iän myötä, eihän Katariinankaan silmät olleet punaiset enää meille tullessaan, vaikka poikasena olivatkin.

Ei kommentteja: