3.5.10

Hamsterinpoikanen varattu!

Kun Karamellin kuoleman jälkeen aloin katsella uutta hamsteria, siinä meni kolmisen viikkoa ennen kuin uusi tulokas meille kotiutui, vaikka olinkin aloittanut etsinnän melkein heti Karamellin kuoltua. Koska tälläkin kertaa on selvää, ettei ole elämää ilman syyrialaista, lähdin katselemaan sopivia poikasia taas.
Esimerkiksi Minskillä olisi juuri nyt kolmiviikkoinen poikue, jossa olisi aiiivan ihania poikasia ja mitä upeimmissa väreissä, olisi mustaa kilpparia, mustaa ja kyyhkynharmaata valkokirjokilpparia. Minä tietysti jo kyselin varaustilannetta. Alustavasti kaikkia poikasia on kyselty ja toisaalta meidän kannalta harmillista on se, että poikueen emo on pitkäkarvainen, joten osa poikasistakin tulee varmasti olemaan pitkäkarvaisia ja meillä taas ei pitkäkarvainen ole toivelistalla. Vaikka kyllä minä jo uhkasin käydä yön pimeinä tunteina varastamassa yhden kilpparitytön sieltä, jos muuten ei asia luonnistu...

No, murtovarkaaksi ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä, sillä SHY:n foorumilta bongailin toki muitakin myynti-ilmoituksia ja haaviin tarttui eräs 5.4. syntynyt poikue, josta olisi vielä tarjolla lyhytkarvaisia valkonauhaisia cinnamon-tyttöjä. Yksi tällainen onkin nyt sitten varattu! Käyn hakemassa sen mitä luultavimmin ensi sunnuntaina jo, kun sattui kyyti niin sopivasti, lapinjärveläinen kasvattaja on silloin tulossa käymään Tikkurilan korvilla ja minä olen silloin myös lähistöllä. Poikanen tuleekin meille melkoisella vauhdilla, olin varautunut vähintään siihen muutaman viikon odotteluun.

Poikasesta itsestään löytyy kasvattajan ottama kuva, meidän poikanen on tuo oikean alalaidan valkonauhainen pikkuinen. Aikuisena cinnamon-väri näyttää tällaiselta, varsin kaunis väri minusta! Erona Katariinan hunaja-kyyhkynharmaaseen on se, että cinnamon on ns. värimerkkinen väri, kun taas huky on yksivärinen. Cinnamonilla on siis vaalea vatsapuoli (näkyy tuossa aikuisen hamsterin kuvassa), poskimerkit, rintanauha, vaaleat puolikuut poskien tienoilla ja mitä muita noiden värimerkkisten tuntomerkkejä nyt olikaan.

Pienokaisella ei ole vielä nimeä, kasvattaja kysyi meiltä ehdotuksia ja nimen pitäisi alkaa L:llä. Ehkä tästä ei sitten tule Kanelia, mikä minulla kävi mielessä ja joka sopisi Karamellin ja Katariinan jatkoksi hyvin. Mutta tämä onkin ihan oma persoonansa!

Ei kommentteja: