4.5.10

Mörtti Röpö vs. Olympian Haapanen

Pölyämättömyyden takia olemme käyttäneet miltei alusta asti hamstereilla Mörtti Röpöä eli haapahaketta. Mörttiä on tarjolla miltei kaikissa lemmikkiliikkeissä 20 litran pusseissa ja aika monesta paikasta sitä saa myös 100 litran pussissa. Mörtti on osoittautunut käytössä mainioksi, sen paremmin minä kuin hamsteritkaan eivät ole oireilleet pölyallergian suuntaan missään vaiheessa. Mörtin huono puoli on se, että se ei ole kaivelumateriaalina ehkä kaikkein parasta, talvikot voisivat arvostaa enemmän sellaista kuiviketta, jota saisi paremmin kaiveltua ja tehtyä tunneleita. Toisaalta talvikoiden ulkonevat silmät ovat erityisen alttiit juuri pölylle, joten sori vain Hilma, saat tyytyä kasailemaan Mörttikasoja.

Pirkkalan Citymarketin yhteydessä olevasta lemmikkiliikkeestä ei kuitenkaan löytynyt Mörttiä, kun siellä joskus kävimme. Siellä oli kuitenkin vastaavaa, Olympian Haapanen-haapahaketta, suunnilleen samankokoinen pussi (20l) ja suunnilleen samanhintaista kuin Mörttikin. Ajattelin että otanpa sitä sitten pari pussillista.
Haapanen on ihan kelvollista tavaraa, muttei yhtä tasalaatuista kuin Mörtti. Viimeksimainitun palakoko on nimittäin varsin tarkkaan pakkauksessa ilmoitettu 4*4*1 mm, sen sijaan Haapanen tuntuu olevan hieman pienempää, mutta vaihtelua siinä on enemmän. Mikä Haapasessa on vikana, niin se että sieltä on löytynyt muutaman sentin mittaisia puutikkuja pari kappaletta. En suostu uskomaan, että ne olisivat mitenkään erityisen terveellisiä hamstereille. Mörtistä ei ole toistaiseksi tällaisia yllätyksiä löytynyt, vaikka sitä onkin käytetty ahkerasti. Me tulemme jatkossakin pysymään Mörtissä, vaikka ei kai tuossa Haapasessa sinänsä mitään vakavaa vikaa ole, se täytyy vain tarkistaa silmämääräisesti.


Tämmöinenkin löytyi Olympian säkistä.

Ei kommentteja: