8.3.09

Hamsterinetsintää, osa 1

Olemme tässä miehen kanssa vähän tarkennelleet noita toiveitamme, millaisen haluaisimme tulevan lemmikkimme olevan. Ykköshaave on edelleen lyhytkarvainen naaras, mutta jos nyt ei sellaista mistään löydy ikinä, niin urostakin saatamme kyllä harkita vakavasti. Pitkäkarvaista emme edelleenkään halua, näytin joskus miehelle kuvia muutamista pitkäkarvaisista ja hän mutisi jotakin, joka kuulosti epäilyttävästi pölyhuiskalta. Eivätkä ne minuakaan suuremmin kiehdo, joten me pysymme lyhytkarvaisissa. Miehelle värillä ei kuulemma ole väliä, itse en välttämättä haluaisi normaalia, ellei se satu olemaan valkonauhainen tai laikukas. Satiini käy, rexikin varmaan, niin kauan kuin karvan mitta on lyhyt.

Eli näillä siis on lähdetty hakemaan meille uutta dunan valtiatarta. Hamsteriyhdistyksen myyntifoorumi on ahkerassa seurannassa, mutta kiertelen ja katselen myös kasvattajien nettisivuja. Yksi varteenotettava poikuekin löytyi jo ja vielä niinkin sopivasti kuin Tampereelta, mutta kaikki poikaset ovat osoittautuneet pitkäkarvaisiksi, uroksia oli monta ja väriltään normaaleja, joten se kysely ei tuottanut tulosta ainakaan toistaiseksi.

Minulle nettisivut ovat kaikkein tärkein kanava "hamsterinmetsästykseen", en tunne ketään kasvattajia henkilökohtaisesti, en tiedä piirejä enkä yhteystietoja, niin muuta kanavaa ei oikeastaan olekaan. Siksi kismittää sataprosenttisesti, kun kasvattajien sivut ovat liian monta kertaa täysin retuperällä. Viimeinen päivitys on vuoden takaa, kuvat ei toimi, yhteystietoja ei ole, kuvista ei erota onko siinä hamsteri vai lähikuva ratsastuskentän kumirouhepohjasta, suurin osa alasivuista ei toimi... Voi kääk! Miten tällaisiin voi tai edes viitsii ottaa yhteyttä, kun parempiakin nettisivuja löytyy?

Ei niiden nettisivujen nyt tarvitsisi olla mitenkään erikoiset. Ymmärrän ettei kaikilla ole aikaa eikä taitoja rakennella hienoja flash-sivustoja, mutta jos kerran on saanut aikaiseksi siistit perussivut, voisi nekin pitää sentään ajan tasalla. Jos ei saa otettua hyviä kuvia tai jos ei osaa muokata kuvia nettikelpoisiksi, ei kuvia kannata sivuille laittaa lainkaan. Jokaisesta hamsterista ei tarvitse tehdä omaa alasivuaan, listaus hamstereista perustietoineen on ihan pätevä. Pentuelista ja erityisesti myytävät pennut-sivu lienee tärkein osasto, mikä täytyy pitää ajan tasalla, koska luulen etten suinkaan ole ainoa, joka surffailee hamsterin hankinta mielessään.

Ei kommentteja: