24.3.09

Katariinan katalat suunnitelmat

Meillä asustaa hyvin määrätietoinen nuori neiti. Katariinan agenda on selvinnyt meille muutaman päivän kuluessa: sen elämän päätarkoitus on päästä pois dunasta. Eikä se suinkaan tyydy yhteen pakosuunnitelmaan, ehei! Sillä on peräti neljä erilaista pakosuunnitelmaa.
Suunnitelma nro 1. on kaivautuminen ulos. Katariina uskoo vakaasti että jossain dunan pohjassa on reikä, jonka löytää kaivamalla puruja. Luultavasti reikä on piilotettu pottaan, jossa kaivellaa antaumuksella.
Suunnitelma nro 2. on itsensä jyrsiminen ulos. Katariina on jo kokeillut hampaitaan dunan päissä oleviin kolosiin ja saanut aikaiseksi pientä jyrsimisjälkeäkin. Tämän tavan aiomme kuitenkin ikävinä ihmisinä lopettaa kiinnittämällä jyrsimiskohtien päälle jyrsimäkiven.
Suunnitelma nro 3. on kiipeäminen pois. Tähän luultavasti liittyy myös se mainittu kaltereiden jyrsiminen. Jyrsiminen on nyt loppunut, koska Katariinalla ei ole tällä hetkellä hyvää ja tukevaa paikkaa, josta yltäisi katon kaltereihin jyrsimään kunnolla. Se kuitenkin kiipeilee mielellään ja roikkuu usein ylösalaisin katon kaltereissa. Kuitenkin, Katariinan kanssa ei koskaan jätetä häkin pikkuluukkua auki vahtimatta, koska todistettavasti se pystyy siitä kiipeämään ulos.
Suunnitelma nro 4. on se, että kun laitamme käden häkkiin, Katariina yrittää sitä pitkin kiivetä pois. Ilman pitkähihaista se on hankalaa, koska tassut eivät pidä paljaalla iholla.

Katariinan akrobaattitaipumukset ovat käyneet selviksi ja ostin sille eilen vähän kiipeiltävää häkkiin. Se oppi jo eilisiltana käyttämään uusia kiipeilymahdollisuuksia ihailtavalla taidolla. Yritän jossain vaiheessa ottaa kuvia uusista systeemeistä, haaveissa olisi saada kuvia Katariinasta tositoimissa, mutta se voi jäädä toistaiseksi haaveeksi.

Katariinan ja Karamellin ruokailutavoissakin on eroa. Katariina ei ensinnäkään ole yhtään niin ahne ruuan perään kuin Karamelli oli. Katariina ei ole vielä ainakaan meidän nähden hamstrannut poskipussejaan täyteen eikä luultavasti varastoi ruokaa yhtä suurella innolla kuin Karamelli teki. Katariina käy kupilla syömässä vain silloin kun sillä on nälkä ja silloinkin se pupeltaa kupin vieressä ruokansa. Yön aikana tuoreruuat kuitenkin katoavat, joten paastoa se ei vietä.

Ei kommentteja: