26.10.08

Asumisjärjestelyjä

Pitäähän sitä nyt hamsterilla oma alppilinna olla. Niinpä minä menin ostamaan sille Natural living linnan. Tuo on kyllä mitoitettu marsuille, mutta mahtuupahan pikkukaveri sinne ainakin kunnolla.
Olen vähän tympääntynyt siihen, kun hamstereita on isoja (tämä syyrialainen) ja kääpiöhamstereita ja jos jostain tuotteesta sanotaan sen sopivan hamstereille eikä tarkenneta sen enempää, mistäs sen tietää mille hamsterille se on sopiva. Kääpiöiden mökit ainakin ovat ihan liian pieniä syyrialaisille! Se ostamani siltamökkikin oli kuulemma hamstereille mitoitettu, mutta kas kummaa kun oviaukko oli 5 cm leveä. Syyrialaisille suositellaan 6 senttiä tai vähän enempää. Kyllähän Karamelli viiden sentin oviaukosta mahtui, ei sen puoleen, mutta oli se silti vähäsen... niukka. Ja kovan koivuvanerin käsittely puukolla tai viilalla ei ole oikein palkitsevaa puuhaa, voin sanoa.
No, Karamelli hylkäsi sen siltamökkinsä viimeisimmän varastotuhon (lue: siivoamisen) yhteydessä ja siirtyi sekä nukkumaan että varastoimaan ostamaani omenamökkiin, joka vilahtaa tuossa isossa dunassa. Uutta alppilinnaa se ei ole pesäkseen ottanut, mutta se kelpaa hyvin kiipeiluharjoituksiin, jyrsimiseen ja yleiseen meuhkaamiseen.

Ja sitten söpöilyvaroitus. Kaikkien kuvien © KH (avomies innostui vähän kuvailemaan heidän pikkuhirmu-hiirulaista)

Kuin parempikin linnanneito. Tässä nyt näkee sitä alppilinnaa ja sen kokoa suhteessa hamsteriin. Nuo tikkaat katolta on itse laitettu, ne eivät kuulu linnan varustukseen.


Poski turvoksissa! Tosiasiassa hamstereilla on mielettömän poskipussit ja tässä kuvassa toinen puoli on täynnä tavaraa, luultavasti ruokaa ja ehkä vähän pehmikkeitä.


Jyrsimispuuhissa.


Awwww...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan nenä...
Oletpa hyviä onnistunut nappaamaan.
On sillä hiirulaisella nyt "kissanpäivät", vaikka ei kissan seurasta taitaisi pahemmin välittää:)
-M-

Sirpale kirjoitti...

Juu, ovat todella hyviä kuvia! K niitä otti sillä järkkärillään, se näemmä osaa säätää sen kameransa kanssa. Ja malli itsehän on mitä herttaisin, ainakin silloin kun malttaa pysytellä paikoillaan (mitä ei usein tapahdu nukkumapesän ulkopuolella). Tällä hetkellä linnan alakerrassa on menossa suuri kaivuuoperaatio, sinne ei näe oikein sisälle, joten en tiedä mitä se siellä puuhaa, mutta purua tunkee ikkunoista ulos...